Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie


Paule Ne, Christophe Saintagne, Alain Ducasse

Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie

Oprawa twarda
Liczba stron: 380
Wydawnictwo: Dwie Siostry
79,90 47,94

Do koszyka
oszczędzasz: 31,96

Zamów teraz,
wyślemy jeszcze dziś!

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
134,80 80,88
Do koszyka
oszczędzasz: 53,92
+ =
Cena pakietu:
116,80 70,08
Do koszyka
oszczędzasz: 46,72
+ =
Cena pakietu:
119,80 71,88
Do koszyka
oszczędzasz: 47,92
+ =
Cena pakietu:
109,80 65,88
Do koszyka
oszczędzasz: 43,92
+ =
Cena pakietu:
149,80 86,39
Do koszyka
oszczędzasz: 63,41
1/5

 

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!

Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”

Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.

Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.

To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami – jak mówi sam autor – są tu »przyjemność« i »zadowolenie«”.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...