Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie


Paule Ne, Christophe Saintagne, Alain Ducasse

Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie

Oprawa twarda
Liczba stron: 380
Wydawnictwo: Dwie Siostry
79,90 59,92

Do koszyka
oszczędzasz: 19,98

Zamów dziś,
książkę wyślemy już 2016-12-12

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
129,80 89,86
Do koszyka
oszczędzasz: 39,94
+ =
Cena pakietu:
129,80 89,86
Do koszyka
oszczędzasz: 39,94
+ =
Cena pakietu:
104,80 74,86
Do koszyka
oszczędzasz: 29,94
+ =
Cena pakietu:
149,80 98,37
Do koszyka
oszczędzasz: 51,43
+ =
Cena pakietu:
122,80 83,52
Do koszyka
oszczędzasz: 39,28
1/5

 

Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!

Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia – trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. „Dziś – mówi – gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana…”

Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe’em Saintagne’em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.

Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.

To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A „kluczowymi słowami – jak mówi sam autor – są tu »przyjemność« i »zadowolenie«”.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...