Dieta w chorobie nowotworowej


Hannah Arendt, Aleksandra Kapała

Dieta w chorobie nowotworowej

Oprawa twarda
Liczba stron: 196
Wydawnictwo: Buchmann
Rok wydania: 2016
44,99 26,99

Do koszyka
oszczędzasz: 18,00

Zamówienie wyślemy najpóźniej 2017-11-20

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
99,89 59,93
Do koszyka
oszczędzasz: 39,96
+ =
Cena pakietu:
81,89 49,13
Do koszyka
oszczędzasz: 32,76
+ =
Cena pakietu:
84,89 50,93
Do koszyka
oszczędzasz: 33,96
+ =
Cena pakietu:
74,89 44,93
Do koszyka
oszczędzasz: 29,96
1/4

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu

Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.

Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.

Aleksandra Kapała – lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii – Instytucie im. M. Skłodowskiej – Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...