Dieta w chorobie nowotworowej


Hannah Arendt, Aleksandra Kapała

Dieta w chorobie nowotworowej

Oprawa twarda
Liczba stron: 196
Wydawnictwo: Buchmann
Rok wydania: 2016
44,99 29,24

Do koszyka
oszczędzasz: 15,75

Zamów teraz,
wyślemy jeszcze dziś!

Koszt dostawy + więcej
Dostawa

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
99,89 62,18
Do koszyka
oszczędzasz: 37,71
+ =
Cena pakietu:
81,89 51,38
Do koszyka
oszczędzasz: 30,51
+ =
Cena pakietu:
84,89 53,18
Do koszyka
oszczędzasz: 31,71
+ =
Cena pakietu:
74,89 47,18
Do koszyka
oszczędzasz: 27,71
1/4

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu

Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.

Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.

Aleksandra Kapała – lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii – Instytucie im. M. Skłodowskiej – Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...