Smaki dwudziestolecia Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety


Maja Łozińska

Smaki dwudziestolecia Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety

Oprawa twarda
Liczba stron: 184
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
69,90 42,27

Do koszyka
oszczędzasz: 27,63

Zamówienie wyślemy najpóźniej 2017-12-19

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
109,80 66,21
Do koszyka
oszczędzasz: 43,59
+ =
Cena pakietu:
109,80 64,22
Do koszyka
oszczędzasz: 45,58
1/2

 

Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kulturze jedzenia.
Autorka, Maja Łozińska, w barwny sposób pisze o tych przemianach, pokazuje modne luksusowe restauracje, kawiarnie literackie i cukiernie, a także podmiejskie spelunki i wiejskie gospody. Opowiada o handlu artykułami spożywczymi, o sklepach kolonialnych i wiejskich jarmarkach, o codziennym stole i eleganckich przyjęciach, o słynnych smakoszach i o autorach kulinarnych przepisów.

Smakowitą opowieść ubarwiają fragmenty wspomnień, liczne anegdoty, a także ciekawe, wcześniej niepublikowane zdjęcia archiwalne oraz reprodukcje malarstwa.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...