Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!
Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.
Najważniejsze zagadnienia:
podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
oświetlenie kadru,
tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
studia przypadków.
Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!
Helion
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła Young Nicole S.
Oprawa miękka |
Wydanie: drugie |
ISBN: 978-83-283-2490-9 |
EAN: 9788328324909 |
Tytuł oryginalny: Food photography |
Liczba stron: 272 |
Format: 200x240mm |
Cena detaliczna: 59,00 zł |
59,00 zł
Produkt niedostępny
59,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem