Kuchnia japońska


Adam Wieczorek

Kuchnia japońska

Oprawa miękka
Liczba stron: 138
Wydawnictwo: Astrum
19,90 13,33

Do koszyka
oszczędzasz: 6,57

Zamów dziś,
książkę wyślemy już 2017-03-28

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
89,80 51,78
Do koszyka
oszczędzasz: 38,02
+ =
Cena pakietu:
74,80 49,02
Do koszyka
oszczędzasz: 25,78
1/2

 

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!

Recenzje

Dodaj własną recenzję.
Wygraj książkę.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...