Kuchnia japońska


Adam Wieczorek

Kuchnia japońska

Oprawa miękka
Liczba stron: 138
Wydawnictwo: Astrum
19,90 12,94

Do koszyka
oszczędzasz: 6,96

Zamów dziś,
książkę wyślemy już 2017-05-26

Koszt dostawy + więcej
Dostawa

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
89,80 51,39
Do koszyka
oszczędzasz: 38,41
+ =
Cena pakietu:
74,80 48,62
Do koszyka
oszczędzasz: 26,18
1/2

 

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...