Drobne wypieki Technologia w cukierni


Wilfried Seibel

Drobne wypieki Technologia w cukierni

Oprawa miękka
Liczba stron: 300
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
99,00 74,25

Do koszyka
oszczędzasz: 24,75

Zamów dziś,
książkę wyślemy już 2016-12-06

Koszt dostawy + więcej

Harry Potter i Przeklęte Dziecko. Część I i II
+ =
Cena pakietu:
168,90 112,70
Do koszyka
oszczędzasz: 56,20
+ =
Cena pakietu:
141,90 97,85
Do koszyka
oszczędzasz: 44,05
1/2

 

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych
pakowania i przechowywania
analizy sensorycznej
określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...