Gotowanie i pieczenie z siostrą Anastazją to prawdziwa przyjemność. Przekonaj się o tym i sięgnij po sprawdzone, tradycyjne receptury. Z tej książki dowiesz się, jak przyrządzić przepyszne pierogi, gołąbki, mięsa, zupy, sałatki i wiele, wiele innych potraw. A wielbiciele słodkości znajdą przepisy na wyborne ciastka i ciasteczka. Wszystkie potrawy smakują wyśmienicie.
Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. Nazywana przez tygodnik Gość Niedzielny „Pierwszą Kucharką Rzeczpospolitej" podbiła serca Polaków. Jej kulinarne bestsellery sprzedały się dotąd w łącznym nakładzie ponad 1500 000 egzemplarzy. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
173 specjały siostry Anastazji Anastazja Pustelnik
Oprawa miękka |
Wydanie: drugie |
ISBN: 978-83-277-1093-2 |
EAN: 9788327710932 |
Liczba stron: 208 |
Wydawnictwo: WAM |
Format: 145x205mm |
Cena detaliczna: 29,90 zł |
Rok wydania: 2015 |
17,84 zł
17,84 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
To prawdziwe specjały!
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki tego autora
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
173 specjały siostry Anastazji
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2023-08-17Czytelnicy cenią sobie przepisy za to, że są one sprawdzone, proste do wykonania i bogate w smaku.
W słowie wstępnym ks. Stanisław Groń SJ uważa, że Siostra Anastazja posiada dar kulinarny i każde dzieło kulinarne wykonuje z pasją. Jak również wspomina we wstępie o zupach: grzybowej, cebulowej, ciasta zwykłe i drożdżowe, kruchym placku z owocami, makowcu lub babie wielkanocnej. Zachęca czytelników na łamach wydanej przez Wydawnictwo WAM, aby każdy z nich wykonał przepis tutaj zawarty.
Siostra Anastazja udziela rad czytelnikom dotyczące specjałów.
Zamieszczone w książce pt. ''173 Specjały Siostry Anastazji'' są następującej treści:
Ananasy z cukinii, Babeczki kruche, Befsztyk po angielsku, Bigos z kapusty kiszonej, Bigos z kapusty kiszonej z grzybami, Biszkopt z agrestem, z budyniem, Ciastka pierniczki, Ciasto orzechowe, Ciasto piernikowo-jabłkowe, Ciasto toffi, Ciasto trzepane, Ciasto z truskawkami, Delicja, Gołąbki z ryżem i grzybami, Gołąbki z ryżem i mięsem, Gołąbki z suchym mięsem, Grzyby marynowane, Grzyby mrożone, Gulasz, Gulasz po węgiersku, Jabłecznik z kisielem, Jabłka w cieście biszkoptowym, Knedle ze śliwkami I, II Kokosanki, Kocie oczka, Kotlety schabowe gotowane, Kotlety schabowe z ananasem i żółtym serem, Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami, Kotlety schabowe z szynką i żółtym serem, Kotlety z ziemniaków, Krajanka orzechowa, Kremówka orzechowa, Kruche ciastka I, II, Pierogi z kapustą i grzybami, Placek kokosowo- orzechowy, Placek orzechowy, Placek serowy, Placek z ptasim mleczkiem, Placki ziemniaczane, Plewy, Przecier pomidorowy, Przystawka z jajek, Pyszna legumina (starowiejska),Racuchy drożdżowe, Racuchy z jabłkami, Racuchy z kwaśnego mleka, Sałatka z brokułami, z buraczków I, II, III, IV, z kurczakiem, z marchewki, z oliwkami, z pieczarek I, II, III, z pieczonym schabem, z żółtym serem z selera I, II, z szynką i grejpfrutem.
Podane przez Siostrę Anastazję przepis to uczta dla każdego, kto lubi dobrą i smaczną polską kuchnię w tym specjały.
Specjałem, którym warto się zapoznać to wszelkiego rodzaju sałatki, surówki, ciasta.
Wykonywałam wiele z nich, oczywiście korzystając z rad zamieszczonych po słowie wstępu Siostry Anastazji przy ich przyrządzaniu.
Sprawdzone przepisy ciast, sałatek i surówek są łatwe do wykonania.
Świat kulinarny przedstawiony w tej książce jest wart poznania. Twarda oprawa. Zdjęcia specjałów są umiejscowione na każdej ze stron. Książka wydana przez Wydawnictwo WAM.
Polecam zapoznać się z tą książką.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem