Różne odmiany jakości i ich praktyczne wykorzystanie


Romuald Kolman

Różne odmiany jakości i ich praktyczne wykorzystanie

Oprawa miękka
Liczba stron: 488
Wydawnictwo: Placet
59,00 40,61

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

 

Najbardziej ogólnie JAKOŚĆ – to stopień spełniania stawianych wymagań. Mamy z nią do czynienia wszędzie wokół. Jakość życia, produktu, usługi – musimy jakoś ją wyrazić, ocenić by móc dążyć do jej poprawy W tej monografii rozpatruje się szczegółowo pięć podstawowych kamieni milowych rozwoju wiedzy o jakości, którymi są:

1. KWALITOLOGIA – system porządkowania informacji o jakości
2. WARTOŚCIOWANIE – ilościowe wyrażanie poziomów jakości
3. INŻYNIERIA JAKOŚCI – metodologia obliczania jakości optymalnej
4. JAKOŚĆ ŻYCIA – jej odmiany i propozycje poprawy
5. PRZEMIANY JAKOŚCIOWE – w naszych organizmach i otaczającej przyrodzie

Razem poznanie tych 5. obszarów pozwala i stwarza możliwości dążenia do ciągłej poprawy jakości, a to powinni mieć na uwadze specjaliści wszelkich zawodów stykających się na co dzień z zagadnieniami jakości oraz działacze społeczni i polityczni zaangażowani we wzmocnienie gospodarki i poprawę bytu społeczeństwa.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...