Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef DYNIA • CUKINIA • OGÓREK • ARBUZ • MELON Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują! Z książek tych facetów bije moc niebanalnych warzyw. Tym razem zabierają nas w podróż przez dyniowate pola. Już nie mogę się doczekać sezonu na ogórki, arbuzy i dynie. Piotr Kucharski, autor książek kulinarnych, m.in. Miejskiego farmera, pasjonat gotowania Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz – miłośnicy kulinariów, autorzy bloga „Gotowanie z pasją” i książki Kipi kasza. Połączenie dwóch pasji – gotowania i fotografii zaowocowało smakowitą książką o dyniowatych.
Pascal
Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek
Oprawa twarda |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 978-83-810-3012-0 |
EAN: 9788381030120 |
Liczba stron: 288 |
Format: 20.5x26.7 |
Cena detaliczna: 64,90 zł |
64,90 zł
Produkt niedostępny
64,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem