Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej


Wiktuały, kuchnia, kultura jedzenia w perspektywie historycznej

Oprawa miękka
Liczba stron: 444
Wydawnictwo: Avalon
59,00 35,68

Do koszyka
oszczędzasz: 23,32

Zamówienie wyślemy najpóźniej 2017-10-24

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
93,90 56,62
Do koszyka
oszczędzasz: 37,28
+ =
Cena pakietu:
108,90 63,13
Do koszyka
oszczędzasz: 45,77
+ =
Cena pakietu:
103,90 60,38
Do koszyka
oszczędzasz: 43,52
1/3

 

Prezentowana praca to zbiór studiów dotyczących biologicznych, gospodarczych i kulturowych aspektów historii wyżywienia. Można zauważyć tu wpływ zarówno tradycyjnego podejścia szkoły Annales z lat 60-tych, nowe ujęcia korzystające z doświadczeń szkoły Flandrina, ale również pozostające w najbardziej tradycyjnym podejściu prace z dominującą warstwą anegdotyczną, literalnie odczytujące teksty o pożywieniu. Mamy zatem do czynienia z konfrontacją różnych podejść, nurtów i szkół, jak i sposobów pisania o historii wyżywienia i historii kulinarnej.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...