Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje – od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School.
„Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady”
Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego
Promise
Tajniki czekolady Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa Mark Tilling
Oprawa twarda |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 978-83-754-1332-8 |
EAN: 9788375413328 |
Tytuł oryginalny: Mastering Chocolate |
Liczba stron: 192 |
Format: 21.3x27.0 |
Cena detaliczna: 79,80 zł |
50,66 zł
45,49 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
79,80 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem