Wędzenie ryb


Tadeusz Barowicz

Wędzenie ryb

Broszurowa ze skrzydełkami
Liczba stron: 128
Wydawnictwo: Rea
29,90 18,65

Do koszyka
oszczędzasz: 11,25

Zamówienie wyślemy najpóźniej 2018-01-18

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
84,80 54,33
Do koszyka
oszczędzasz: 30,47

 

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.

Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.

Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...