Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać - Jaś Kapela | okładka
Wydawnictwo Krytyki Politycznej

Polskie mięso Jak zostałem weganinem i przestałem się bać Jaś Kapela

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-09-17

ISBN: 978-83-658-5368-4

Liczba stron: 336

Format: 132x210mm

Cena katalogowa: 34,90 zł

34,90 zł 22,46 zł

Oszczędzasz 12,44 zł
-36 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

74,80 zł 34,43 zł

oszczędzasz: 40,37 zł
-53 %
Do koszyka
+
=

77,80 zł 35,33 zł

oszczędzasz: 42,47 zł
-54 %
Do koszyka

Opis

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.
„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Bestsellery kategorii literatura faktu

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.