Dziś gotujemy dużo mniej wykwintnie i obficie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy gotowaniu mniej czasu. Dzisiejsza kuchnia obfituje w warzywa, jest bardziej urozmaicona, uwzględnia dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. Widać w niej także wpływ kuchni z różnych stron świata. W naszej książce polecamy mnóstwo przepisów łatwych do wykonania, które można przygotować z dostępnych i niedrogich produktów. Znajdują się tu też tradycyjne polskie dania, takie jak pierogi i schabowy, bigos i barszcz wigilijny. Ponadto przedstawiamy wiele pomysłów na przyrządzenie ryb. Nie zapomnieliśmy także o słodkich wypiekach, deserach oraz coraz bardziej popularnych „kociołkach”.
Proponujemy receptury na codzienny obiad i wystawne przyjęcie, na dania proste i wyszukane. Staraliśmy się stworzyć uniwersalną książkę kucharską, po którą zawsze warto sięgnąć – niezależnie od kulinarnych planów. Dzięki przepisom o różnym stopniu trudności ta publikacja jest przeznaczona również dla młodych pań.
Prószyński Media
Tradycyjne przepisy kuchni polskiej Praca zbiorowa
Oprawa twarda |
Wydanie: pierwsze |
Pierwsze wydanie: 2012-02-14 |
ISBN: 978-83-783-9048-0 |
EAN: 9788378390480 |
Liczba stron: 496 |
Wydawnictwo: Prószyński Media |
Format: 170x240mm |
Cena detaliczna: 49,90 zł |
49,90 zł
Produkt niedostępny
49,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki tego autora
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem