Jak zrobić ser w domu - Joanna Włodarska | okładka
Pascal

Jak zrobić ser w domu Joanna Włodarska

Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-10-31

ISBN: 978-83-810-3320-6

Liczba stron: 256

Format: 15.8x24.2

Cena katalogowa: 49,90 zł

49,90 zł 32,68 zł

Oszczędzasz 17,22 zł
-35 %
Zamówienie wyślemy 2018-12-12

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

52,89 zł 35,67 zł

oszczędzasz: 17,22 zł
-32 %
Do koszyka
+
=

59,89 zł 42,67 zł

oszczędzasz: 17,22 zł
-28 %
Do koszyka

Opis

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy.
Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”
Poradnik domowego serowarstwa
Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki.
A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją!
Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone).
Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki.
Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.