Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło.
Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się gości. Warto je wprowadzić również do codziennego jadłospisu.
Debiutujące gospodynie ze wstępu nauczą się, jak postępować z warzywami, by – poza dostarczeniem domownikom cennych witamin i soli mineralnych – przyrządzić jednocześnie coś atrakcyjniejszego niż marchewka utarta z jabłkiem czy kiszona kapusta doprawiona olejem. Panie domu bardziej doświadczone w sztuce kulinarnej znajdą tu pomysły na niebanalne łączenie popularnych warzyw.
Prószyński Media
Najlepsze przepisy na sałatki surówki Opracowanie Zbiorowe
Oprawa miękka |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 9788378393535 |
EAN: 9788378393535 |
Liczba stron: 176 |
Wydawnictwo: Prószyński Media |
Format: 140x205mm |
Cena detaliczna: 11,00 zł |
Rok wydania: 2012 |
11,00 zł
Produkt niedostępny
11,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki tego autora
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem