Szybko, świeżo, prosto - Donna Hay | okładka
Albatros

Szybko, świeżo, prosto Donna Hay

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-788-5564-4

Tytuł oryginalny: FAST, FRESH AND SIMPLE

Liczba stron: 208

Wydawnictwo: Albatros

Format: 245x300mm

Cena katalogowa: 64,90 zł

Tłumaczenie: Żaneta Delicka

64,90 zł 45,13 zł


Opis

Fast, fresh, simple Donny Hay – australijskiej ikony świata kulinariów – to ponad 160 przepisów na szybkie, łatwe do wykonania, świeże dania na każdą okazję!
SZYBKO, ŚWIEŻO, PROSTO – to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay.
Jak napisała Marta Gessler w „Wysokich Obcasach” - „bez stylizacji, przepisów i interpretacji kulinarnych Hay światowa gastronomia byłaby uboga i nudna”. I rzeczywiście, Donna Hay jest powszechnie uważana za mistrzynię sztuki kulinarnej, boginię domowego ogniska – czczoną i uwielbianą zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni, jak i gospodynie domowe. Jest uroczą i bezpretensjonalną perfekcjonistką, ale też zmyślną kulinarną oszustką, która zawsze wie jak i kiedy ułatwić sobie pracę.
Dzięki Szybko, świeżo, prosto miłośnicy gotowania i dobrego jedzenia dowiedzą się, jak szybko i bez spędzania długich godzin w kuchni przygotować przepyszne i zdrowe dania. Autorka nie szczędzi adeptom sztuki kulinarnej bezcennych rad i wskazówek, które sprawią, że smak i wygląd dań będą spektakularne. Donna proponuje nowoczesne zastosowanie tradycyjnych receptur, własną estetykę serwowania potraw, ale też zdradza fundamentalne podstawy organizacji pracy w kuchni, jak choćby to, jak przechowywać i wykorzystywać kupione wcześniej składniki. W Szybko, świeżo, prosto Donna Hay dowodzi, że przygotowywanie posiłków może być przyjemne, a nawet relaksujące. Łatwo i szybko przekonamy się, że jej potrawy smakują równie dobrze, jak wyglądają!
DONNA HAY– dziennikarka kulinarna i autorka książek kucharskich jest IKONĄ DOMOWEGO GOTOWANIA. To australijska damska wersja Jamiego Olivera. Praktyczna i dokładna jak Martha Stewart i pełna fantazji jak Nigella Lawson. Kiedy miała zaledwie 25 lat, została redaktorką działu kulinarnego w Marie Claire, dzisiaj jest kulinarnym guru, gwiazdą telewizji i wydaje własne czasopismo Donna Hay Magazine. Jej programy kulinarne zbierają ogromną widownię przed telewizorami na całym świecie, także w Polsce.
KSIĄŻKI KUCHARSKIE DONNY HAY WYZNACZAJĄ WZORCE
I INSPIRUJĄ NOWE POKOLENIA KUCHARZY.
BYŁY WIELOKROTNIE NAGRADZANE,
NA CAŁYM ŚWIECIE SPRZEDAŁY SIĘ W PONAD CZTERECH MILIONACH EGZEMPLARZY.

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.