Czerwone złoto. Kryminał kulinarny - Tom Hillenbrand | okładka
Smak Słowa

Czerwone złoto. Kryminał kulinarny Tom Hillenbrand

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2016-10-20

ISBN: 978-83-648-4673-1

Tytuł oryginalny: Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi

Liczba stron: 348

Wydawnictwo: Smak Słowa

Format: 125x205mm

Cena katalogowa: 34,99 zł

Tłumaczenie: Robert Kędzierski, Anna Krochmal

34,99 zł 22,92 zł

Oszczędzasz 12,07 zł
-34 %
Zamówienie wyślemy 2018-12-17

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

74,89 zł 46,86 zł

oszczędzasz: 28,03 zł
-37 %
Do koszyka
+
=

72,89 zł 45,66 zł

oszczędzasz: 27,23 zł
-37 %
Do koszyka
+
=

37,98 zł 25,91 zł

oszczędzasz: 12,07 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

44,98 zł 32,91 zł

oszczędzasz: 12,07 zł
-26 %
Do koszyka

Opis

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota – i cenniejsze niż ludzkie życie.
Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy! Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Bestsellery w kategorii kryminał i sensacja

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Kryminał kulinarny

2016-10-24 Tom Hillenbrand to niemiecki kucharz i pisarz, który połączył oba swoje zainteresowania w jedno. I wcale nie chodzi o to, że napisał książkę kucharską. Wprost przeciwnie. Tom Hillenbrand stworzył „kryminał kulinarny". I tak, ja też nie do końca wiedziałam, co to oznacza i czego mam się spodziewać po czymś, co jest w taki sposób podpisane.
33 X Kliknij jeżeli recenzja była przydatna 15 X Kliknij jeżeli recenzja nie była przydatna

Kryminał od kuchni

2016-08-31 Kuchnia to jedno z najważniejszych pomieszczeń w każdym domu. To w niej czujemy się bezpiecznie, szczęśliwie (bo przecież mamy w niej to co najważniejsze - czyli jedzenie!!!), to tam przenosi się każda najlepsza impreza, tam się kierujemy rozpoczynając i stamtąd wychodzimy, by kończyć dzień. Trudno sobie wyobrazić, jak wyglądałyby nasze domy, bez oddzielnego pomieszczenia do gotowania. Najpiękniejsze zapachy dochodzące z piekarnika, aromat kawy z ukochanego kubka, bez którego wielu nie wyobraża sobie poranka, czy jedyna lodówka, do której zajrzeć można o każdej porze zarówno dnia, jak i nocy.
32 X Kliknij jeżeli recenzja była przydatna 19 X Kliknij jeżeli recenzja nie była przydatna

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.