Kulinarne podróże po Chorwacji - okładka


Kulinarne podróże po Chorwacji

Oprawa: Gąbka
Liczba stron: 216
Wydawnictwo: Burda NG Polska
34,90 21,22

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

 

Kulinarne podróże po Chorwacji to bogate w różnorodne smaki zaproszenie do przepięknej Chorwacji. Znajdziesz tu autorskie przepisy doświadczonych szefów kuchni Podravka, inspirowane tradycyjną kuchnią w klimacie śródziemnomorskim oraz odrobiną fantazji. Przepisom towarzyszą wyjątkowe fotografie potraw wykonane przez Kingę Paruzel – finalistkę pierwszej polskiej edycji programu Master Chef.

Wyśmienite zupy, lekkie sałatki, owoce morza, pyszne makarony, grillowane i pieczone mięsa to tylko część inspirujących propozycji kulinarnych, które odnajdziesz w książce. Odkryj smaki kuchni śródziemnomorskiej! Poczuj autentyczny smak Chorwacji!

Zapraszamy też do odwiedzin w tym niezwykłym kraju. W Chorwacji czekają wspaniali ludzie, bajkowe plaże, turkusowe morze i szmaragdowe wodospady. Ponad tysiąc wysp oferuje bogactwo krajobrazów i romantyczne zachody słońca. W miastach o rodowodzie greckim i rzymskim czeka doskonałe jedzenie i cenione przez koneserów wina, likiery i rakije. Wyrusz na szlaki pachnące lawendą (to stąd pochodzi najszlachetniejsza z odmian: Lavendula croatia, a Hvar zwany bywa lawendową królową) i skosztuj kulinarnej perły: trufli, które na Istrii mają swe święto „Dni Trufli”. Warto pamiętać, że aż trzynaście tradycji (najwięcej w całej Europie) jest wpisanych na prestiżową Listę Niematerialnego Dziedzictwa UNESCO, w tym sztuka wyrobu pierników i dieta śródziemnomorska. Chorwacja znana jako mały kraj na wielkie wakacje to idealny cel wypoczynku, podróży po przygodę i kulinarnych odkryć. „Nie ma wakacji bez Chorwacji!” - twierdzą ci, którzy raz tu trafili. Dołącz do nich i odkryj skarby tego niezwykłego

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...