Anthelme Brillat-Savarin (1755 – 1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz – mimo okresu niełaski – pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej – dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
PIW
Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej Anthelme Brillat-Savarin
Oprawa twarda |
Wydanie: czwarte |
ISBN: 978-83-648-2212-4 |
EAN: 9788364822124 |
Tytuł oryginalny: Physiologie du gout ou meditations de gastronomie transcendante |
Liczba stron: 256 |
Format: 125x200mm |
Cena detaliczna: 30,00 zł |
30,00 zł
Produkt niedostępny
30,00 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem