Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni -  Joel MacCharles ,  Joel Harrison | okładka
Otwarte

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni Joel MacCharles, Joel Harrison

Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2017-07-17

ISBN: 978-83-751-5446-7

Liczba stron: 352

Wydawnictwo: Otwarte

Format: 203x252mm

Cena katalogowa: 59,90 zł

Tłumaczenie: Magdalena Gignal

Rok wydania: 2017

59,90 zł 35,94 zł


Opis

Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.