Słyszeliście kiedyś o szampanie z kwiatów bzu czy też fermentowane igły sosny? Brzmi egzotycznie? Nieprawdopodobnie?
Skądże znowu!
Możesz być wytwórcą i degustatorem swoich ulubionych trunków, a także poznawać nowe smaki. Wszystko to możliwe wykorzystując cenne rady Pascala Baudara.
„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.
– Sandor Ellix Katz, autor książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji"
Roślinny browar Przepisy na fermentowane napoje bezalkoholowe oraz miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunk Pascal Baudar
Oprawa twarda |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 978-83-662-3479-6 |
EAN: 9788366234796 |
Tytuł oryginalny: The Wildcrafting Brewer: Creating Unique Drinks and Boozy Concoctions from Nature’s Ingredients |
Liczba stron: 320 |
Format: 165x235mm |
Cena detaliczna: 49,90 zł |
49,90 zł
49,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Profil autora na portalu Instagram
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Roślinnie znaczy zdrowiej
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-04-25Szampan z bzu kusi, nie powiem że nie.
Mam całkiem sporą kolekcję książek o tej tematyce, jednak przepisy opierają się głównie na tradycyjnych recepturach.
Jednak idąc z duchem czasu chciałabym wypróbować może coś bezalkoholowego, gdyż do tej pory nie próbowałam wytwarzać we własnym zakresie.
Browar
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-04-25Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem