SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki - Samin Nosrat | okładka
Znak literanova

SALT FAT ACID HEAT. Cztery składniki Samin Nosrat

Oprawa twarda
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-240-7037-4
EAN: 9788324070374
Liczba stron: 488
Wydawnictwo: Znak literanova
Format: 185x232mm
Cena katalogowa: 69,99 zł
Tłumaczenie: Katarzyna Kmieć-Krzewniak
Rok wydania: 2020

69,99 zł 52,49 zł

Oszczędzasz 17,50 zł
-25 %
Zamówienie wyślemy 2020-02-17
Dostawa już od 6,99 zł - sprawdź szczegóły!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

109,89 zł 76,43 zł

oszczędzasz: 33,46 zł
-30 %
Do koszyka
+
=

109,89 zł 76,43 zł

oszczędzasz: 33,46 zł
-30 %
Do koszyka
+
=

109,89 zł 76,43 zł

oszczędzasz: 33,46 zł
-30 %
Do koszyka

Opis

Bestseller „New York Timesa”! Serial na Netflixie!

Opanuj sztukę gotowania z jakichkolwiek produktów, gdziekolwiek jesteś, nawet bez przepisu, i odkryj sekret CZTERECH SKŁADNIKÓW.

Już nigdy nie będziesz kurczowo trzymać się przepisu ani zazdrościć kucharzom, którzy potrafią ugotować coś z niczego! Przełomowa metoda czterech składników pozwala improwizować w kuchni dzięki prostej formule – o smaku decydują cztery kluczowe elementy:

• sól, która wzmacnia smak,
• tłuszcz, który nadaje wyrazistość,
• kwas, który równoważy,
• ciepło, które decyduje o konsystencji jedzenia.

Dzięki tej książce rozwiniesz intuicję kulinarną, nauczysz się ufać swojemu podniebieniu i osiągniesz mistrzostwo w gotowaniu. Zrozumiesz też, że to nie przepisy sprawiają, że jedzenie jest naprawdę smaczne.

Samin Nosrat – genialna szefowa kuchni z doświadczeniem w pracy w najlepszych restauracjach. Stawia na radość i spontaniczność w gotowaniu. Jej prosta, ale rewolucyjna metoda inspiruje nowe pokolenie kucharzy i zmienia sposób myślenia o jedzeniu.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.