Książka, która nie zawiera chemii ani polepszaczy smaku!
Co to znaczy zdrowo się odżywiać? Zacznij od unikania chemicznych dodatków. Nie tylko nie są potrzebne, one szkodzą! Jednego czekoladowego batona można przegryźć bez obaw, ale rozmaite barwniki, słodziki, wzmacniacze smaku i aromaty zjedzone także w płatkach śniadaniowych, w domowej(!) zupie czy lodach sumują się. I rujnują twoje zdrowie. Są przyczyną alergii, niestrawności, złego samopoczucia, a być może także zespołu ADHD.
Niewiele przeprowadzono rzetelnych badań dotyczących sztucznych dodatków do żywności. Julita Bator weryfikuje dane od producentów. Ponieważ dzieci autorki wykazują silną alergię na „polepszacze” i konserwanty musiała zmienić styl odżywiania się i życia całej rodziny. Od czterech lat próbuje, nie wydając dużych sum na kupowanie wyłącznie ekologicznych produktów, żyć bez „chemii”. Jej książka może być dla nas przewodnikiem po kuchni, która pachnie tak, jak jedzenie pamiętane z naszego dzieciństwa.
W dwudziestu rozdziałach udziela porad, jak unikać szkodliwej żywności, ale także jakie naczynia stosować w kuchni, jak przemycać wartościowe produkty w potrawach. Podaje 81 przepisów, które przywracają polskiej kuchni dawną, utraconą przed laty świetność.
Polecamy unikatowy fartuch inspirowany książką „Zamień chemię na jedzenie”!
Proste przepisy na jedzenie bez chemii!


Zamień chemię na jedzenie Julita Bator
Oprawa miękka |
Wydanie: pierwsze |
Pierwsze wydanie: 2013-08-26 |
ISBN: 978-83-240-2045-4 |
EAN: 9788324020454 |
Opracowanie graficzne: Grzegorz Araszewski |
Liczba stron: 200 |
Wydawnictwo: Znak |
Format: 140 x 205 |
Cena katalogowa: 32,90 zł |
32,90 zł 22,37 zł
Oszczędzasz 10,53 zł
-32 %
Dodaj do koszyka
Do koszyka

Opis
Pierwsza książka o tym, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować
Ebook i Audiobook
Czytaj jak chcesz. Książka dostępna na czytniki i aplikacje mobilne.
Ebook na
Kup ebooka
Kup ebooka
Sekrety zdrowego jedzenia
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Natalia Książkoholiczka
Zamień chemię na jedzenie
2014-10-27
„Każdy kij ma dwa końce"- tak mówi stare przysłowie, które odnajduję się w wielu sytuacjach. Rzadko się zdarza, aby coś było w pełni dobre albo całkowicie złe. To samo tyczy się postępu technologicznego, który pędzi z zawrotną szybkością. Wiadomo, że większość z nas cieszy się z nowoczesnych wynalazków. W końcu niejednokrotnie ułatwiają nam życie.
Tomasz Gil
Zmień swoje nastawienie do jedzenia!
2014-04-07
Nigdy Cię nie zastanawiało, że w wielkim supermarkecie jest tylko jeden mały regał z napisem „ZDROWA ŻYWNOŚĆ". Niby na pozostałych to gorsze, niezdrowe i szkodliwe? Na pewno nie do końca zdrowe... Niestety. Ślepo ufamy producentom jedzenia nie myśląc nawet, że to co wkładamy do koszyka sklepowego może być niezdrowe.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.