Zdrowe przetwory 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych - Jolanta Naklicka-Kleser | okładka
Zwierciadło

Zdrowe przetwory 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych Jolanta Naklicka-Kleser

Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-08-20

ISBN: 978-83-813-2043-6
EAN: 9788381320436
Liczba stron: 224
Format: 26.2x12.6
Cena katalogowa: 39,90 zł

39,90 zł 24,02 zł

Oszczędzasz 15,88 zł
-40 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś! Punkty stacjonarne odbioru książek Znak

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

42,89 zł 27,01 zł

oszczędzasz: 15,88 zł
-37 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 34,01 zł

oszczędzasz: 15,88 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

84,80 zł 53,96 zł

oszczędzasz: 30,84 zł
-36 %
Do koszyka
+
=

79,80 zł 47,96 zł

oszczędzasz: 31,84 zł
-39 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 31,01 zł

oszczędzasz: 18,88 zł
-37 %
Do koszyka

Opis

Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok.
Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory – nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory – zarówno słodkie jak i wytrawne, w nowej, zdrowej odsłonie, a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki, które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół, m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia, pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego – garść przepisów na oliwy smakowe, octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.
Pasteryzacja, kiszenie, marynowanie, fermentacja – oto techniki, które pozwolą Ci zamknąć w słoikach i butelkach smaki, którymi zachwycisz swoich bliskich.
Zapraszam Was w sentymentalną podróż do czasów mojego dzieciństwa: do lata na wsi, które przebiegało w rytm pojawiających się owoców i warzyw, czekających tylko na zawekowanie; do słoików, które dumnie czekały na swoją kolej w zimowej spiżarni; do przepisów, które do tej pory były pilnie strzeżoną rodzinną tajemnicą. Zabiorę Was też w wyprawę po smakach, które odkrywałam podczas podróży i zdradzę moje ulubione przepisy z całego świata, m.in. na ajvar, pesto czy chutney. Mam nadzieję, że książka, którą właśnie trzymacie, będzie dla Was ogromną inspiracją i sprawi, że powrócicie do tej wspaniałej tradycji, jaką jest przygotowywanie własnych przetworów.
Jolanta Naklicka-Kleser
Jolanta Naklicka-Kleser
Matka trójki dzieci, żona i spełniona kobieta, która kilka lat temu postawiła wszystko na jedną kartę: z dnia na dzień zrezygnowała z pracy, aby sprawdzić się wśród najlepszych kucharzy w II edycji programu Masterchef. Dzięki temu rozpoczęła nowe życie, w którym może robić to, co kocha najbardziej. Bogactwo smaków i zdrowa kuchnia – tym chce dzielić się z innymi. Autorka książki Lodovo (Wydawnictwo Zwierciadło).

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.