Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.
W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.
Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.
UMCS
Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego Anna Budzyńska, Matras-Bolibok Anna
Oprawa miękka |
ISBN: 978-83-227-9316-9 |
EAN: 9788322793169 |
Liczba stron: 162 |
Cena detaliczna: 33,60 zł |
24,08 zł
24,08 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
33,60 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem