Kaszomaniak


Wanda Jackowska

Kaszomaniak

Zintegrowana
Liczba stron: 144
Wydawnictwo: Rea
Rok wydania: 2016
29,90 20,03

Do koszyka
oszczędzasz: 9,87

Zamów teraz,
wyślemy jeszcze dziś!

Koszt dostawy + więcej

Pakiety

+ =
Cena pakietu:
84,80 52,97
Do koszyka
oszczędzasz: 31,83
+ =
Cena pakietu:
66,80 42,17
Do koszyka
oszczędzasz: 24,63
+ =
Cena pakietu:
69,80 43,97
Do koszyka
oszczędzasz: 25,83
+ =
Cena pakietu:
59,80 37,97
Do koszyka
oszczędzasz: 21,83
1/4

140 pomysłowych potraw związanych zarówno z dietą bezglutenową, jak i lekkostrawną

Kaszomaniak jest ukłonem w stronę zdrowego jedzenia i inspiruje do smacznego gotowania. Kasza jest wszechstronna. Można ją podawać z warzywami i owocami, pasuje także jako dodatek do mięs, ryb. Polecana jest jako farsz do pierogów, naleśników oraz zapiekanek. Po królewsku smakuje z sosami, którym w książce poświęcony jest cały rozdział. Z kaszy można ugotować zarówno pikantne danie obiadowe, jak i zrobić słodką babeczkę czy krem. W Kaszomaniaku znajdziemy potrawy z komosą ryżową, amarantusem, kaszą gryczaną, jaglaną, kukurydzianą, a także pęczakiem, kaszą jęczmienną, bulgurem i kuskusem, a także najważniejsze wiadomości o każdej z kasz. Kasza jest bardzo związana z tradycjami polskiej kuchni. Jagły jadano na królewskim dworze do czasu, aż stały się potrawą pospolitą i mało nobilitującą. Dzisiaj doceniamy siłę ukrytą w drobnych ziarnach i bogactwo walorów odżywczych różnych rodzajów kasz Wanda Jackowska jest autorką licznych książek kulinarnych i poradników.

Recenzje

Dodaj własną recenzję.
Wygraj książkę.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...