Kaszomaniak jest ukłonem w stronę zdrowego jedzenia i inspiruje do smacznego gotowania. Kasza jest wszechstronna. Można ją podawać z warzywami i owocami, pasuje także jako dodatek do mięs, ryb. Polecana jest jako farsz do pierogów, naleśników oraz zapiekanek. Po królewsku smakuje z sosami, którym w książce poświęcony jest cały rozdział. Z kaszy można ugotować zarówno pikantne danie obiadowe, jak i zrobić słodką babeczkę czy krem. W Kaszomaniaku znajdziemy potrawy z komosą ryżową, amarantusem, kaszą gryczaną, jaglaną, kukurydzianą, a także pęczakiem, kaszą jęczmienną, bulgurem i kuskusem, a także najważniejsze wiadomości o każdej z kasz. Kasza jest bardzo związana z tradycjami polskiej kuchni. Jagły jadano na królewskim dworze do czasu, aż stały się potrawą pospolitą i mało nobilitującą. Dzisiaj doceniamy siłę ukrytą w drobnych ziarnach i bogactwo walorów odżywczych różnych rodzajów kasz Wanda Jackowska jest autorką licznych książek kulinarnych i poradników.
Kaszomaniak Wanda Jackowska
Zintegrowana |
Pierwsze wydanie: 2016-05-21 |
ISBN: 978-83-7993-159-0 |
EAN: 9788379931590 |
Liczba stron: 144 |
Wydawnictwo: Rea |
Format: 165x235mm |
Cena detaliczna: 29,90 zł |
Rok wydania: 2016 |
21,32 zł
21,32 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
29,90 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
140 pomysłowych potraw związanych zarówno z dietą bezglutenową, jak i lekkostrawną
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem