O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pierwsza na rynku pozycja opisująca w tak praktyczny sposób whisky słodową – ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.
David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz:
gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków;
przegląd najważniejszych whisky słodowych;
prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii – nie tyko ze Szkocji;
informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.
RM
Whisky Leksykon smakosza Davis Wishart
Oprawa twarda |
Wydanie: czwarte |
ISBN: 978-83-815-1284-8 |
EAN: 9788381512848 |
Liczba stron: 272 |
Format: 170x245mm |
Cena detaliczna: 59,99 zł |
59,99 zł
Produkt niedostępny
59,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem