,,Whisky. Leksykon smakosza” to książka, którą można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
- Celem tej książki jest pomóc Ci w poruszaniu się po tym fascynującym temacie i udostępnić pewne skróty. Profil smaku został opracowany na podstawie analizy ponad tysiąca zapisków z degustacji, stanowiąc obiektywny sposób porównania wyróżniających i istotnych cech smakowych whisky. – zaznacza na początku publikacji autor, David Wishart.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny – w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.
RM
Whisky Leksykon smakosza David Wishart
Oprawa twarda |
Wydanie: trzecie |
ISBN: 978-83-777-3620-3 |
EAN: 9788377736203 |
Tytuł oryginalny: Whisky classified |
Liczba stron: 240 |
Format: 165x240mm |
Cena detaliczna: 59,99 zł |
59,99 zł
Produkt niedostępny
59,99 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem