Szafran mięta i kardamon Zioła i przyprawy w kuchni - Samar Khanafer | okładka
Buchmann

Szafran mięta i kardamon Zioła i przyprawy w kuchni Samar Khanafer

Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-10-29

ISBN: 978-83-280-5027-3

Liczba stron: 240

Format: 220x280mm

Cena katalogowa: 69,99 zł

69,99 zł 45,84 zł

Oszczędzasz 24,15 zł
-35 %
Zamówienie wyślemy 2018-12-17

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

72,98 zł 48,83 zł

oszczędzasz: 24,15 zł
-33 %
Do koszyka
+
=

79,98 zł 55,83 zł

oszczędzasz: 24,15 zł
-30 %
Do koszyka

Opis

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za’atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i… najtańsze.

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.