Dzikie kiszonki i inne fermentacje - Ruszkowska Małgorzata, Nowakowska Kaja | okładka
Pascal

Dzikie kiszonki i inne fermentacje Ruszkowska Małgorzata, Nowakowska Kaja

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-08-31

ISBN: 978-83-810-3250-6

Liczba stron: 336

Format: 20.2x18.6

Cena katalogowa: 49,90 zł

49,90 zł 32,68 zł

Oszczędzasz 17,22 zł
-35 %
Wyślemy w ciągu 24h

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

109,80 zł 67,42 zł

oszczędzasz: 42,38 zł
-38 %
Do koszyka
+
=

52,89 zł 35,67 zł

oszczędzasz: 17,22 zł
-32 %
Do koszyka
+
=

59,89 zł 42,67 zł

oszczędzasz: 17,22 zł
-28 %
Do koszyka

Opis

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.