Krojenie, filetowanie, flambirowanie, marynowanie to najważniejsze umiejętności kelnerów najwyższej klasy. Fachowe podawanie serów oraz kawy, umiejętne doradzanie gościom to kolejny dowód klasy restauracji oraz jej pracowników.
Gdy pracownik skupia się na ogniu i płomieniach – i to nie tylko przy flambirowaniu – iskra ciekawości i zachwytu udziela się całej restauracji. W tym momencie wiele par oczu śledzi poczynania kelnera. Elegancja i brawura obsługi stanowią sekret, dzięki któremu do restauracji tłumnie przybywają kolejni goście.
Książka, poza tym że pokazuje na czym polega obsługa z polotem, zawiera informacje o:
• krojeniu i filetowaniu,
• flambirowaniu,
• marynowaniu,
• specjalnym nakrywaniu stołu,
• podawaniu serów,
• przygotowywaniu i podawaniu kawy.
Rea
Obsługa kelnerska Klasa mistrzowska Gutmayer Wilhelm, Kalinka Walter, Lenger Heinz, Stickler Hans
Oprawa twarda |
ISBN: 978-83-754-4596-1 |
EAN: 9788375445961 |
Liczba stron: 248 |
Format: 210x275mm |
Cena detaliczna: 60,01 zł |
40,87 zł
40,87 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
60,01 zł - cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Opis
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem