Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne - praca zbiorowa | okładka
Prószyński Media

Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne Opracowanie Zbiorowe

Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2014-07-24

ISBN: 978-83-796-1002-0
EAN: 9788379610020
Liczba stron: 176
Wydawnictwo: Prószyński Media
Format: 145x205mm
Cena katalogowa: 11,99 zł
Rok wydania: 2014

11,99 zł 7,43 zł

Produkt niedostępny

Opis

Niezwykła popularność sałatek to zasługa ich uniwersalności. Są smaczne, kolorowe, apetyczne i zdrowe, a ich różnorodność zależy od upodobań, inwencji i kulinarnej wyobraźni. Mogą stanowić samodzielne, pełnowartościowe danie, przystawkę, dodatek do głównej potrawy lub deser – są łatwe i szybkie w przygotowaniu, mają mnóstwo witamin i niewiele tłuszczu. Sałatka to danie, w skład którego wchodzi przynajmniej jeden produkt poddany obróbce cieplnej – gotowany lub pieczony. Dziś jednak mianem sałatek określa się także surówki, przyrządzane wyłącznie ze świeżych warzyw i owoców. Sałatki smakują najlepiej, gdy przyrządza się je ze świeżych, sezonowych produktów. W naszym zestawieniu uwzględniliśmy sałatki tradycyjne i te mniej znane.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.