Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
 - Marzanna Zienkiewicz | okładka
Oprawa miękka
ISBN: 978-83-021-7359-2
EAN: 9788302173592
Liczba stron: 456
Format: 170x245mm
Cena detaliczna: 75,40 zł

70,14 zł

70,14 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

75,40 zł - cena detaliczna

Zamów teraz, wyślemy w poniedziałek.
Darmowa dostawa!
Darmowa dostawa!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

75,04 zł

75,04 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką

85,30 zł - cena detaliczna

Do koszyka

Opis

Publikacja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik, który przygotowuje uczniów szkół ponadpodstawowych do wykonywania tytułowych zawodów. Pozycja jest autorstwa Marzanny Zienkiewicz. Jest zgodna z założeniami kwalifikacji TG.07 (tzn. "Sporządzanie potraw i napojów") i opracowana według podstaw programowej z 2019 roku.

W publikacji tej autorka omówiła zagadnienia z zakresów: PDG, KPS, BHP i kwalifikacji HGT.02/TG.07, które dotyczą ogólnego wyposażenia zakładów gastronomicznych. Podręcznik stanowi rzetelnie skonstruowany przewodnik oraz wsparcie podczas przygotowań do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.

Na początku autorka porusza kwestię zasad BHP, istotnych w wykonywaniu profesji kucharza. Kolejno podejmuje zagadnienia ekonomiczne z uwzględnieniem szczególnych w tej kwestii postanowień prawnych, umowy o pracę, zakładania własnej działalności. Następnie prezentuje elementy wyposażenia konkretnych lokali gastronomicznych. Podejmuje także temat szczególnej roli dobrej kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika lokalu gastronomicznego. Język podręcznika jest jasny i klarowny, w pełni zrozumiały przez uczniów branżowych szkół ponadpodstawowych.

W publikacji umieszczono wykaz najważniejszych terminów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Przy nazwach obcojęzycznych umieszczono ich poprawną wymowę. Dla lepszego zrozumienia wiedzy teoretycznej autorka umieściła liczne wizualne przykłady.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Inni klienci sprawdzali również

19,90 zł 19,90 zł - najniższa cena 19,90 zł - cena detaliczna

32,83 zł 32,71 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna

19,35 zł 19,35 zł - najniższa cena 42,99 zł - cena detaliczna

40,79 zł 40,79 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna

Pokusa - Edyta Folwarska | mała okładka
-31 %

Pokusa

Edyta Folwarska

4.8 / 10 (11 ocen)

27,53 zł 27,53 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

22,85 zł 23,86 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

29,99 zł 33,99 zł (-11%) - najniższa cena 49,99 zł (-40%) - cena detaliczna

33,86 zł 32,78 zł - najniższa cena 54,90 zł - cena detaliczna

24,28 zł 22,76 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna

22,61 zł 22,61 zł - najniższa cena 39,00 zł - cena detaliczna

Inne książki z tej kategorii

Organizacja pracy biurowej - Praca zbiorowa | mała okładka

Organizacja pracy biurowej

Praca zbiorowa

6.0 / 10 (2 oceny)

37,67 zł 34,97 zł - najniższa cena 42,00 zł - cena detaliczna

49,53 zł 49,53 zł - najniższa cena 54,00 zł - cena detaliczna

29,98 zł 29,98 zł - najniższa cena 36,00 zł - cena detaliczna

Ekonomia w praktyce Przewodnik metodyczny Szkoła ponadgimnazjalna. Metody aktywizujące w nauczaniu przedsiębiorczości i ekonomii - Bieda Izabela, Hołysz Renata, Kamiński Hans, Michalska-Majerska Maria, Stefaniak Anna | mała okładka
-27 %

Ekonomia w praktyce Przewodnik metodyczny Szkoła ponadgimnazjalna. Metody aktywizujące w nauczaniu przedsiębiorczości i ekonomii

Bieda Izabela, Hołysz Renata, Kamiński Hans, Michalska-Majerska Maria, Stefaniak Anna

21,83 zł 18,19 zł - najniższa cena 29,90 zł - cena detaliczna

25,65 zł 25,65 zł - najniższa cena 45,00 zł - cena detaliczna

84,85 zł 84,85 zł - najniższa cena 87,90 zł - cena detaliczna

41,10 zł 41,10 zł - najniższa cena 59,00 zł - cena detaliczna

27,73 zł 28,30 zł - najniższa cena 34,00 zł - cena detaliczna

Elektrotechnika Podręcznik - Stanisław Bolkowski | mała okładka

Elektrotechnika Podręcznik

Stanisław Bolkowski

7.1 / 10 (9 ocen)

81,04 zł 81,04 zł - najniższa cena 83,70 zł - cena detaliczna

56,48 zł 56,48 zł - najniższa cena 58,60 zł - cena detaliczna

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.

Komentarze nie są potwierdzone zakupem