Jak smakuje rok 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą - Marcin Molik | okładka
Zwierciadło

Jak smakuje rok 103 autorskie przepisy w zgodzie z naturą Marcin Molik

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2019-09-11

ISBN: 978-83-813-2121-1

EAN: 9788381321211

Liczba stron: 272

Format: 165x220mm

Cena katalogowa: 39,90 zł

39,90 zł 24,01 zł

Oszczędzasz 15,89 zł
-40 %
Zamówienie wyślemy 2019-09-20

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

42,89 zł 27,00 zł

oszczędzasz: 15,89 zł
-37 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 34,00 zł

oszczędzasz: 15,89 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

84,80 zł 53,95 zł

oszczędzasz: 30,85 zł
-36 %
Do koszyka
+
=

79,80 zł 47,95 zł

oszczędzasz: 31,85 zł
-39 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 31,00 zł

oszczędzasz: 18,89 zł
-37 %
Do koszyka

Opis

Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej?
A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść?
Książka „Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima” pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura.
Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.
Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko – na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy,
W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki… kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko – nawet coś na deser!
O autorze:
O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków.
Konsultacje:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek „kobiety bez diety”. Prowadzi audycję „ Z gruszki i z pietruszki” w Radio Kolor.
Aleksandra Błędowska – absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.