Jedz inaczej - dlaczego jemy to, co jemy?


Leanne Cooper

Jedz inaczej - dlaczego jemy to, co jemy?

Liczba stron: 240
Wydawnictwo: Znak literanova
34,90 19,20

Chciałbyś, aby ta książka była dostępna w sprzedaży? Wpisz swój e-mail, powiadomimy Cię, jeśli będzie znów dostępna.

Powiadom mnie Powiadom mnie

Leanne Cooper wykorzystuje swoją wiedzę z zakresu dietetyki i psychologii, by wyjaśnić wiele zjawisk, które powodują, że jemy to, co jemy.

Czy wiecie, że siadając do posiłku w większym gronie zjadamy więcej, a kiedy częstujemy się potrawami w określonej kolejności, jemy mniej?
Czy wiecie, że nagradzanie dziecka za zjedzenie określonego warzywa może sprawić, że nie będzie lubiło jego smaku w przyszłości?
Czy wiecie, że lubić coś to nie to samo, co mieć na coś ochotę – i odwrotnie?

Jedz inaczej to praktyczny poradnik z prostymi ćwiczeniami, które sprawią, że nauczycie się jeść zdrowiej, lepiej i mniej i nie będziecie musieli już sięgać po kolejne diety. Dzięki tej książce poznacie też wiele sztuczek stosowanych przez marketingowców i restauratorów i nauczycie się omijać pułapki, w które wpada większość z nas.

Recenzje

O tym, jak jeść mądrzej i lepiej.

18 X Good Kliknij jeżeli recenzja była przydatna 20 X Bad Kliknij jeżeli recenzja nie była przydatna
Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, dlaczego niektóre rzeczy nam smakują, a innych po prostu nie lubimy spożywać, choć dla drugiej osoby produkty te stanowią przysłowiowe "niebo w gębie":)? Albo czy przyszło wam do głowy pytanie o to, dlaczego inni jedzą tyle samo, a nawet więcej niż ja, a przy tym mogą chwalić się niezmiennie smukłą sylwetką? Wreszcie czy ciekawi was to, co decyduje o tym, iż ze sklepowej półki wybieracie konkretnie ten produkt, a nie inny, leżący tuż obok...? Na te wszystkie pytanie znajdziecie odpowiedzi w niezwykłej książce pt. "Jedz inaczej. Dlaczego jemy, to co jemy", autorstwa Leanne Cooper, która ukazała się właśnie nakładem Wydawnictwa Znak. Co więcej, pozycja ta zdradzi czytelnikom sekret, na zdrowe i smaczne odżywanie, przy jednoczesnym zachowaniu zgrabnej sylwetki naszego ciała. Prawda, że brzmi kusząco...:)? › rozwiń tekst...

Żywieniowy poradnik dla laika

21 X Good Kliknij jeżeli recenzja była przydatna 20 X Bad Kliknij jeżeli recenzja nie była przydatna
Wiedzieliście, że nasz organizm traktuje tłuszcz jako jeden ze smaków? Dlatego niektórzy z Nas nie przepadają za potrawami bardzo tłustymi, a inni wręcz przeciwnie - za kawałek tłuszczyku zrobią wszystko. Podobnie jest z pozostałymi smakami - słonym, słodkim, gorzkim i kwaśnym. A umami? Cóż to takiego? › rozwiń tekst...

Polecam!

16 X Good Kliknij jeżeli recenzja była przydatna 16 X Bad Kliknij jeżeli recenzja nie była przydatna
zczerze mówiąc do książki popchnęła mnie ciekawość. Ciekawość tego, czy inne może być lepsze. › rozwiń tekst...

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...