Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne - Andrzej Fiedoruk | okładka
Zysk i S-ka

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne Andrzej Fiedoruk

Oprawa: Kartonowa

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2016-07-12

ISBN: 978-83-778-5973-5

Liczba stron: 400

Format: 15.1x20.9

Cena katalogowa: 29,90 zł

29,90 zł 19,54 zł

Oszczędzasz 10,36 zł
-35 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

74,80 zł 33,01 zł

oszczędzasz: 41,79 zł
-55 %
Do koszyka

Opis

Okowita, przepalanka, nalewki i miody pitne to kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwarzania oraz spożycia, jak i bogactwa zachowanych przepisów.
Dowiemy się zatem, jak powstawały likier, armaniak, koniak, calvados, whisky, gin, rum, które z nich preferowali nasi przodkowie i z jakich składników najczęściej je przyrządzano. Krok po kroku poznamy procesy ich wytwarzania wraz z opisem służących do tego profesjonalnych i domowych urządzeń, a także najbardziej udane przepisy na trunki, które uwiodą podniebienie i wprawią w dobry nastrój.
Książkę wzbogacają praktyczne porady Hieronima Błażejaka – mistrza w sztuce sporządzania nalewek, laureata wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie, a także informacje, jak poprawnie degustować nalewki.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.