Smakologia - Ola Woldańska-Płocińska | okładka
Papilon

Smakologia Ola Woldańska-Płocińska

Oprawa twarda
ISBN: 978-83-271-0502-8
EAN: 9788327105028
Liczba stron: 80
Format: 240x300mm
Cena katalogowa: 49,90 zł

49,90 zł 31,96 zł

Oszczędzasz 17,94 zł
-36 %
Zamów teraz, wyślemy jeszcze dziś! Książki od 3,90 zł!

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

89,89 zł 57,96 zł

oszczędzasz: 31,93 zł
-35 %
Do koszyka
+
=

94,89 zł 61,96 zł

oszczędzasz: 32,93 zł
-34 %
Do koszyka
+
=

89,89 zł 43,96 zł

oszczędzasz: 45,93 zł
-51 %
Do koszyka
+
=

82,89 zł 41,96 zł

oszczędzasz: 40,93 zł
-49 %
Do koszyka
+
=

89,89 zł 43,96 zł

oszczędzasz: 45,93 zł
-51 %
Do koszyka
+
=

89,89 zł 47,96 zł

oszczędzasz: 41,93 zł
-46 %
Do koszyka

Opis

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.
Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?
Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.