Wędzenie ryb - Tadeusz Barowicz | okładka
Rea

Wędzenie ryb Tadeusz Barowicz

Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-799-3290-0

EAN: 9788379932900

Liczba stron: 128

Format: 16.5x23.3

Cena katalogowa: 29,90 zł

29,90 zł 18,50 zł

Oszczędzasz 11,40 zł
-38 %
Wyślemy w ciągu 24h Punkty stacjonarne odbioru książek Znak

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

32,89 zł 21,49 zł

oszczędzasz: 11,40 zł
-34 %
Do koszyka
+
=

39,89 zł 28,49 zł

oszczędzasz: 11,40 zł
-28 %
Do koszyka
+
=

74,80 zł 48,44 zł

oszczędzasz: 26,36 zł
-35 %
Do koszyka
+
=

69,80 zł 42,44 zł

oszczędzasz: 27,36 zł
-39 %
Do koszyka
+
=

39,89 zł 25,49 zł

oszczędzasz: 14,40 zł
-36 %
Do koszyka

Opis

Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.

Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.

Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.
Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.