Wypieki dla diabetyków Agata Lewandowska Książka
Wydawnictwo: | RM |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 160 |
Format: | 16.4x23.6 |
Rok wydania: | 2017 |
Szczegółowe informacje na temat książki Wypieki dla diabetyków
Wydawnictwo: | RM |
EAN: | 9788377738290 |
Autor: | Agata Lewandowska |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | pierwsze |
Liczba stron: | 160 |
Format: | 16.4x23.6 |
Rok wydania: | 2017 |
Data premiery: | 2017-11-15 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | Wydawnictwo RM Mińska 25 03-808 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Wypieki dla diabetyków
Inne książki Agata Lewandowska
Oceny i recenzje książki Wypieki dla diabetyków
Autorka dzięki wiedzy zdobytej na studiach, przygotowała dla nas 120 przepisów, które pozwolą nam stworzyć smaczne i proste dania o obniżonej wartości indeksu glikemicznego oraz właściwej liczbie węglowodanów.Książka jest bardzo dobrze opracowana i ślicznie wydrukowana, stworzona jest z myślą nie tylko dla diabetyków. Musimy pamiętać kiedy mamy kalorie i węglowodany pod kontrolą, to nasze życia staje się prostsze i smaczniejsze oraz zdrowsze.Patrząc na przepisy możemy zauważyć wypiek o nazwie ciasto kakaowe albo pikantne ciasteczka z bobu lub delikatny sernik kokosowy na zimno. Możemy spróbować swoich sił przy wypieku pysznego chleba na zakwasie. Wszystkie przedstawione wypieki w dzielę Agaty Lewandowskie są bardzo łatwe do wykonania. Nowe smaki to okazja poznania dla diabetyków, ale również dla wszystkich osób, które cenią zdrowe odżywianie, szczupłą sylwetkę. Istotne przy tym wszystkim jest to, że możemy cieszyć się słodyczą domowych wypieków.Co znajdziemy w książce:* 120 przepisów do wypieków słodkich, wytrawnych, na ciepło i zimno oraz na domowe pieczywo* każda potrawa jest dokładnie wyliczona kalorycznie, ilość wymienników *węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych* praktyczne wskazówki czym warto zastąpić cukier* przeróżne porady i wskazówki kulinarne, skierowane do różnych wypieków* informacje skierowane do żywienia diabetyków
Autorka dzięki wiedzy zdobytej na studiach, przygotowała dla nas 120 przepisów, które pozwolą nam stworzyć smaczne i proste dania o obniżonej wartości indeksu glikemicznego oraz właściwej liczbie węglowodanów.Książka jest bardzo dobrze opracowana i ślicznie wydrukowana, stworzona jest z myślą nie tylko dla diabetyków. Musimy pamiętać kiedy mamy kalorie i węglowodany pod kontrolą, to nasze życia staje się prostsze i smaczniejsze oraz zdrowsze.Patrząc na przepisy możemy zauważyć wypiek o nazwie ciasto kakaowe albo pikantne ciasteczka z bobu lub delikatny sernik kokosowy na zimno. Możemy spróbować swoich sił przy wypieku pysznego chleba na zakwasie. Wszystkie przedstawione wypieki w dzielę Agaty Lewandowskie są bardzo łatwe do wykonania. Nowe smaki to okazja poznania dla diabetyków, ale również dla wszystkich osób, które cenią zdrowe odżywianie, szczupłą sylwetkę. Istotne przy tym wszystkim jest to, że możemy cieszyć się słodyczą domowych wypieków.Co znajdziemy w książce:* 120 przepisów do wypieków słodkich, wytrawnych, na ciepło i zimno oraz na domowe pieczywo* każda potrawa jest dokładnie wyliczona kalorycznie, ilość wymienników *węglowodanowych, białkowo-tłuszczowych, błonnika i kwasów tłuszczowych* praktyczne wskazówki czym warto zastąpić cukier* przeróżne porady i wskazówki kulinarne, skierowane do różnych wypieków* informacje skierowane do żywienia diabetyków