Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni


Joel MacCharles, Joel Harrison

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Tłumaczenie: Magdalena Gignal
Oprawa twarda
Liczba stron: 352
Wydawnictwo: Otwarte
Rok wydania: 2017
59,90 44,92

W sprzedaży od 2017-07-10.

Powiadom mnie Powiadom mnie

Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
1. Korzystaj z naturalnych składników.
2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
3. Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
6. Nie bój się eksperymentować.
7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie.

Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!

Recenzje

Dodaj własną recenzję.

Dodaj recenzję

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst poprzez formularz.



Komentarze czytelników

Pozostaw komentarz...