Drobne wypieki Technologia w cukierni - Wilfried Seibel | okładka
Wydawnictwo Naukowe PWN

Drobne wypieki Technologia w cukierni Wilfried Seibel

Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-011-8470-4
EAN: 9788301184704
Liczba stron: 300
Format: 15.0x23.5
Cena katalogowa: 99,00 zł

99,00 zł 83,11 zł

Oszczędzasz 15,89 zł
-16 %
Zamówienie wyślemy 2021-06-22

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

99,59 zł 83,60 zł

oszczędzasz: 15,99 zł
-16 %
Do koszyka

Opis

Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?
Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.
W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:
podziału wyrobów cukierniczych
składników receptur i ich właściwości funkcjonalnych
zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktu
procesu produkcji wyrobów cukierniczych
pakowania i przechowywania
analizy sensorycznej
określania wartości odżywczych
analityki wyrobów cukierniczych
Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.