Hanna Lis doskonale znana wszystkim dziennikarka, tym razem zaserwuje dawkę informacji na temat przepisów z całego świata. Makarony, tosty, jajka czy steki - to tym przepełniona jest książka, która niemal rozpuszcza się w placach czytelników, którzy mają okazję zapoznać się aż z 80 przepisami, po których w mgnieniu oka nie będzie śladu na talerzu. Kurczak gong bao, ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą czy andaluzyjski chłodnik z migdałów to delikatny wstęp do prawdziwej uczty, jaką zaserwowała Hanna Lis. Każdy posiłek przyprawiony jest jej własnoręcznymi zdjęciami, a do tego książka aż kipi humorem - autorka naprwdę zna się na rzeczy. Przepisy są skupiskiem wspomnień z podróży, niezapomnianych chwil, ciekawych ludzi oraz przygód.
Edipresse Polska
Mój świat na talerzu Hanna Lis
Oprawa twarda |
Pierwsze wydanie: 2019-06-05 |
ISBN: 978-83-816-4017-6 |
EAN: 9788381640176 |
Liczba stron: 280 |
Wydawnictwo: Edipresse Polska |
Cena detaliczna: 54,90 zł |
37,89 zł
37,89 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
54,90 zł - sugerowana cena detaliczna
Dodaj do koszyka
Do koszyka
Kup w pakiecie
Kupuj więcej i oszczędzaj
Opis
Fanpage autorki
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki tego autora
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
Leszek
gwarantowana jakość
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-05-28
Do tej pory miałem przyjemność (i nie bez powodu użyłem tego słowa) z książką Hanny Lis zgłębiającą sekrety kuchni słowiańskiej. W bardzo przystępny sposób została zaserwowana mi merytoryczna wiedza z dzidziny historii moich przodków, no i co najważniejsze - książka pozwoliła mi zaznajomić się z przepisami, które na stałe zagościły w moim prywatnym menu. Fantastyczne zdjęcia, to również jeden z atutów. Jestem przekonany, że ta pozycja utrzyma co najmniej ten sam poziom.
Adrianna Woda
Zainteresowana
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-05-28
Pani Hann Lis do tej pory znana była mi jedynie ze szklanego ekranu, bardzo sympatyczna osoba, a jednocześnie twardzo stąpająca po ziemi. Niezwykle cenie ją za własne zdanie, którego nie boi sie nigdy wyrazić, jako aktywnie działająca dziennikarka. Ufam jej zatem jako autorce książki kulinarnej w to, że przepisy w niej zawarte są audentycznie bliskie jej sercu i podbiją niejedne kubki smakowe. Poza tym bardzo przypadł mi do gustu komentarz samej zainteresowanej, że stół i kuchnia to epicentrum domu.. Licze na to, że książka pozwoli mi w tym moim małym epicentrum zaserować swojej rodzinie i przyjaciołom prawdziwą ucztę i niezapomniane chwile.
Ewa Pep
kitchen&knowledge
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-05-28
Uważam, że książka będzie idelanym rozwiązaniem dla ludzi, którzy chcą czegoś wiecej.. Poza jak przypuszczam wyszukanymi smakami, które będzie można wykreować dzięki przepisom Pani Hanny, otrzymamy sporą dawkę informacji na temat ich pochodzenia, które autorka rzetelnie nam opisała. Moim zdaniem to bardzo ciekawy kulinarno-naukowy eksperyment.
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem