Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty - praca zbiorowa | okładka
Prószyński Media

Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty Opracowanie Zbiorowe

Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-796-1152-2
EAN: 9788379611522
Liczba stron: 176
Wydawnictwo: Prószyński Media
Format: 142x202mm
Cena katalogowa: 11,99 zł
Rok wydania: 2015

11,99 zł 7,43 zł

Produkt niedostępny

Opis

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne – nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.