Nutrigenomika Agata Chmurzyńska Książka
Wydawnictwo: | PZWL |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 252 |
Format: | 16.5x23.5cm |
Rok wydania: | 2022 |
Nutrigenomika to nauka, której przedmiotem badań są interakcje pomiędzy genami i żywieniem w kontekście zdrowia człowieka. Obejmuje ona z jednej strony wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie genów, a z drugiej – sposób, w jaki różnorodność genów kształtuje reakcję organizmu na składniki pokarmowe, a tym samym wpływa na prawdopodobieństwo wystąpienia określonych cech.
Przekazujemy Państwu nowoczesny podręcznik opisujący oddziaływanie żywności na organizm człowieka na poziomie zarówno komórkowym, jak i molekularnym. Książka przedstawia, w jaki sposób genetyczne, a przez to biochemiczne i fizjologiczne, właściwości organizmu wyznaczają możliwości wykorzystania składników pokarmowych i co z tego wynika dla zdrowia człowieka.
Publikację dedykujemy studentom dietetyki, już pracującym zawodowo dietetykom i wszystkim zainteresowanym interdyscyplinarnymi zagadnieniami, które dotyczą funkcjonowania ludzkiego organizmu. Kierujemy ją również do studentów kierunków medycznych i biotechnologicznych.
Szczegółowe informacje na temat książki Nutrigenomika
Wydawnictwo: | PZWL |
EAN: | 9788301223359 |
Autor: | Agata Chmurzyńska |
Rodzaj oprawy: | Okładka broszurowa (miękka) |
Wydanie: | 1 |
Liczba stron: | 252 |
Format: | 16.5x23.5cm |
Rok wydania: | 2022 |
Data premiery: | 2022-05-26 |
Język wydania: | polski |
Podmiot odpowiedzialny: | PZWL Wydawnictwo Lekarskie Sp. z o.o. ul. G. Daimlera 2 02-460 Warszawa PL e-mail: [email protected] |
Podobne do Nutrigenomika
Oceny i recenzje książki Nutrigenomika
Pomóż innym i zostaw ocenę!
Pomóż innym i zostaw ocenę!