Czekoladowe słodkości torty, ciastka i czekoladki -  | okładka
Jedność

Czekoladowe słodkości torty, ciastka i czekoladki

Oprawa: Gąbka
ISBN: 978-83-766-0296-7
EAN: 9788376602967
Liczba stron: 96
Format: 195x195mm
Cena katalogowa: 24,90 zł
Tłumaczenie: Zofia Pająk

24,90 zł 14,45 zł

Produkt niedostępny

Opis

Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami.
Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.

Czekoladowa kremówka
Ciastka syberyjskie
Tort Boneur
Bavarese z białą czekoladą
Profiterole
Czarne trufle
Cremino kawowe
Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.
Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.

Odbiorcy:
- miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.