Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów - Marta Szloser,  Wanda Gąsiorowska | okładka
Bukowy Las

Kuchnia polska bez pszenicy. Ponad 300 sprawdzonych domowych przepisów Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska

Broszurowa ze skrzydełkami
Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2014-06-18

ISBN: 978-83-644-8113-0
EAN: 9788364481130
Liczba stron: 368
Wydawnictwo: Bukowy Las
Format: 165x205mm
Cena katalogowa: 39,90 zł

39,90 zł 28,16 zł

Oszczędzasz 11,74 zł
-29 %
Zamówienie wyślemy 2020-01-23
Dostawa już od 6,99 zł - sprawdź szczegóły! 
Darmowa dostawa dla zamówień od 299 zł!


Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

42,89 zł 31,15 zł

oszczędzasz: 11,74 zł
-27 %
Do koszyka
+
=

49,89 zł 38,15 zł

oszczędzasz: 11,74 zł
-23 %
Do koszyka
+
=

84,80 zł 58,10 zł

oszczędzasz: 26,70 zł
-31 %
Do koszyka
+
=

79,80 zł 52,10 zł

oszczędzasz: 27,70 zł
-34 %
Do koszyka

Opis

Domowe posiłki od rana do wieczora

Wartościowych publikacji adresowanych do celiaków i osób na diecie bezglutenowej jest w polskich księgarniach niewiele. Najczęściej ich autorzy skupiają się wyłącznie na bezglutenowości i wykorzystują składniki, które nie powinny mieć wstępu do naszych kuchni (np. produkty zawierające syrop glukozowo-fruktozowy albo tłuszcze trans). Autorki Kuchni polskiej bez pszenicy proponują coś zupełnie innego. W części wstępnej, dotyczącej dostępnych w Polsce produktów, radzą, na co zwracać uwagę podczas zakupów i jak wybierać składniki najlepszej jakości, podając konkretne przykłady i nazwy produktów. Gwarantują, że dzięki ich przepisom bezglutenowe gotowanie i pieczenie stanie się nie tylko zdrowe, ale łatwe i przyjemne.

W książce znalazły się przepisy na: chleby i bułki, słodkie i słone śniadania (m.in. pasty i pasztety, gofry, omlety i racuszki), pożywne zupy, dania obiadowe (także wegetariańskie kaszowo-warzywne, pierogi, kotleciki, pyzy, makarony, tarty i pizze) oraz sałatki i przekąski. Oczywiście nie mogło zabraknąć słodkości! Lekkie desery oraz wspaniałe torty, szybkie ciasta i muffinki, ciasteczka i batoniki, z owocami, płatkami, orzechami, czekoladą… I mniej typowe – z burakami albo fasolą. A do tego najważniejsze podstawowe receptury, np. na ciasta naleśnikowe, biszkopty, mleka roślinne, sosy, domowe słodziki czy jogurt.

Wszystko bez glutenu, bez cukru i bez szkodliwych E-dodatków!


Książka, inspirowana bardzo popularnymi w Polsce publikacjami światowego promotora diety bezglutenowej doktora Williama Davisa, jest ich rodzimą kontynuacją, dostosowaną do polskiej diety i tradycji kulinarnej

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.