Zastanów się jak często sięgasz po szybkie przekąski?
Co jest twoim małym grzeszkiem żywieniowym?
Frytki, batonik, czipsy? A może wszystko z wymienionych?
Zawsze, gdy sięgasz bo frytki, batonika czy białe pieczywo twój organizm reaguje jak u narkomana na głodzie, a twoje ślinianki pracują szybciej już na samo wspomnienie tego smaku w ustach.
To składniki takie jak glutaminian sodu, aspartam czy biały cukier skutecznie niwelują apetyt na zdrowe jedzenie. Koniec żartów, twoje zdrowie musi być wreszcie najważniejsze, a teraz jest zagrożone, zadbaj o nie i dowiedz się:
– jak przetworzona żywność wpływa na mózg, inteligencję i rozwój u dzieci;
– dlaczego koncernom spożywczym nie zależy na twoim zdrowiu;
– czym jest gęstość odżywcza i jakie ma znaczenie przy komponowaniu posiłków;
– jak pokonać uzależnienie od trujących dodatków do żywności i fast foodów;
– co jeść, żeby cofnąć negatywne efekty jedzenia przetworzonej żywności.
Zerwij z uzależnieniem od śmieciowego jedzenia raz na zawsze!
Zbrodnie fast foodów Jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności Joel Fuhrman, Robert B. Phillips
Broszurowa ze skrzydełkami |
Wydanie: pierwsze |
ISBN: 978-83-662-3462-8 |
EAN: 9788366234628 |
Tytuł oryginalny: Fast Food Genocide: How Processed Food is Killing Us and What We Can Do About It |
Liczba stron: 440 |
Format: 14.5x20.5cm |
Cena detaliczna: 39,90 zł |
39,90 zł
39,90 zł - najniższa cena z 30 dni przed obniżką
Powiadom mnie
Powiadom
Opis
Spotkanie z autorami książki
Profil Joela Fuhrmana w serwisie Facebook
Promocja książki w serwisie Instagram
Proponowane podobne
Inni klienci sprawdzali również
Inne książki z tej kategorii
Recenzje
Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.
jesteś tym co jesz
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-04-25Książka jest fascynująca, w bardzo przystępny i interesujący sposób autorzy predstawiają fakty na temat których nie mialam wcześniej pojęcia, a które w realny sposób wpływają na wszelkie aspekty naszego życia i zdrowia.
Niezwykle wciągająca, nie sądziłam, że ksiażka o takiej tematyce będzie w stanie mnie realnie wciągnąć i zainteresować, a jednak.
Świetna książka, serdecznie polecam kazdemu kto interesuje się tematyką, ale nie tylko ;)
super
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-04-25Świetna książka
opinia recenzenta nie jest potwierdzona zakupem 2019-04-25Jedna z lepszych książek o żywności i diecie jakie czytałam! Głownie dlatego, że nie jesteśmy zalewani zwyklymi sloganami, że rzeba jeść zdrowo, że witaminy, że mikroelementy, nie tego tu nie ma. Jest za to masa faktów i informacji o tym, w jakim stopniu (podpowiem: w olbrzymim) jedzenie ma wpływ na sparwne funkcjonowanie naszego organizmu. Powiedzenie "jesteś tym co jesz" jest teraz bardziej na miejscu niż kiedykolwiek.
Joel Fuhrman jest doświadczonym lekarzem, prowadzi drwy tryb życia i wie doskonale jak się odzywiać. Prowadzi swoje strony w mediach społecznościowych i tam równiez pokazuje swoje przepisy i porady, ale ksiażka ma być przede wszystkim przestrogą i nie tyle polecaniem konkretnych zachowań żywieniowych, co informacją czego nie jeść i jak to osiągnąć.
Doskonale napisana, świetnie motywuje, choć nie jest to poradnik, fatastyczna!
Powiedz, co sądzisz o tej książce
Dodaj recenzję+
Komentarze
Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.
Komentarze nie są potwierdzone zakupem