Jajko - Pilitowska Katarzyna, Pilitowska Zofia | okładka

Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Pierwsze wydanie: 2018-10-01

ISBN: 978-83-280-5838-5

Liczba stron: 192

Format: 19.5x24.0

Cena katalogowa: 39,99 zł

39,99 zł 25,99 zł

Oszczędzasz 14,00 zł
-35 %
Zamówienie wyślemy 2018-10-23

Kup w pakiecie

Kupuj więcej i oszczędzaj

+
=

84,89 zł 39,46 zł

oszczędzasz: 45,43 zł
-53 %
Do koszyka

Opis

Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej.
Jajko jakie jest, każdy widzi. Jak smakuje – no właśnie, to wcale nie musi być oczywiste! Sposobów na jego podanie jest całe mnóstwo. Można próbować nietuzinkowo: na miękko z karmelem, w jajecznicy z kardamonem, z macą na słodko. Można też tradycyjnie: przygotować własny majonez, sos zabaione czy mousse au chocolat. Można, z duchem czasu, ukisić. Serio można? Tak! Jajko to podstawa w kuchni. Bez niego nie ma gęstych sosów i puszystych biszkoptów. Idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek – można je jeść cały czas nie zważając na porę dnia, czy roku.
Jajko to książka stworzona w hołdzie najstarszemu składnikowi świata. Napisana przez Kasię i Zosię Pilitowskie, mamę i córkę, właścicielki baru śniadaniowego, które doskonale wiedzą, jak wykluwają się najpyszniejsze przepisy. Inspirujące przepisy przeplatają się z opowieściami Kasi i Zosi Pilitowskich i ich krakowskich przyjaciół – kucharzy i artystów, którzy dzielą się wspomnieniami z dzieciństwa i sekretnymi recepturami na najlepsze jajka na świecie. Jak się bowiem okazuje, każdy ma swój ulubiony smak. A jaki jest twój?

Polecane bestsellery

Recenzje

Zapraszamy do napisania własnej recenzji, możesz wysłać do nas tekst przez formularz.

Powiedz, co sądzisz o tej książce

Dodaj recenzję+

Komentarze

Podziel się opinią z innymi czytelnikami i fanami księgarni.