Paweł Loroch urodził się 5 marca 1979 roku, w Warszawie. Absolwent dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim. Na antenie Antyradia prowadził popularne audycje kulinarne. Pracował jako kucharz w programie „Pytanie na śniadanie”.
Paweł Loroch jest autorem wielu publikacji i felietonów. To także twórca gier planszowych dla dorosłych. Piastował funkcję krytyka kulinarnego w takich stacjach telewizyjnych, jak Polsat, TVN, czy Kuchnia+.
Paweł Loroch – autor książki kulinarnej pełnej prostych przepisów
W 2024 roku ukazała się książka
Pawła Lorocha pt. „
Air Fryer dla początkujących” (Wydawnictwo Harde). Jest to pierwsza pozycja kulinarna w Polsce, z zawartymi w niej przepisami na dania, które można przyrządzać w urządzeniu, jakim jest bardzo modne ostatnio urządzenie o nazwie Air Fryer. W książce można znaleźć proste i szybkie w przygotowaniu dania autorstwa
Pawła Lorocha. Kucharz prezentuje 100 przepisów, które zostały opatrzone jego autorskimi grafikami i profesjonalnymi fotografiami, zachęcającymi do eksperymentowania w kuchni. Publikacja opiera się na wyjątkowym poczuciu humoru autora, który chce przekonać swoich czytelników, że gotowanie może być prawdziwą frajdą.
Paweł Loroch stworzył również książkę zatytułowaną „Chef. Histora Michela Morana”. W szczerej rozmowie z tym wybitnym szefem kuchni, autor przybliża czytelnikowi jego historię i drogę, która doprowadziła go do posiadania doskonałej restauracji w centrum Warszawy. Michel Moran w publikacji tej odpowiada na pytania Lorocha, dotyczące polskiej kuchni, zawodu kucharza i zdarzeń, jakie miały decydujący wpływ na jego karierę zawodową.